Project co-founded by Romanian-American Foundation under the Mini Grant Competition 2020 of the “Entrepreneurship University” Programme. Code: JAR2020_015. Beneficiary: Technical University of Cluj-Napoca. Director: Lect. Dr. Eng. Campean Emilia. Department Design Engineering and Robotics.

111

Proiecte inscrise in competitie

1. Future Robo Wash:

Proiectul nostru presupune o spălătorie auto complet autonomă. Inovarea este legata atât de ideea generala (robotizarea spălătoriei) cât și de de modul în care se distribuie apa, utilizarea de duze speciale și injectarea de aer pentru a reduce consumul de apă semnificativ. Pentru a fi prietenoasă cu mediul vom folosi doar materiale 100% reciclate (materialele plastice doar nu și cele metalice) și vom recircula și filtra apa și o va injecta din nou în stație. Suplimentar, pentru încălzirea apei vom folosi panouri solare. Există și varianta în care se pot folosi panouri solare și pentru alimentarea cu energie electrică.

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan

2. Descompunerea materialelor plastice prin tehnologia VolCat:

Planul de afaceri a fost realizat de către noi, Oprița Irina și Ciupan Raluca-Daria. La baza acestui proiect se află tehnologia VolCat, tehnologie elaborată de către cercetătorii IBM, pe care ne-am propus să o adaptăm nevoilor românilor astfel încât să ajutăm la reducerea substanțială a deșeurilor din plastic și reutilizarea acestora pentru crearea de noi produse. 

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan 

3. DESIGN & 3D PRINT:

Acest proiect constă în reducerea deseurilor rezultate din produse electronice care în componența lor au transmisii mecanice sau construcția lor mecanică. Implicarea mea în această situație constă în fixarea acestor echipamente pentru a prelungi viața lor deoarece în majoritatea cazurilor componenta defectă poate fii în cazul unui blender, o roata dințată sau elementul de fixare al atașamentelor să fie uzat sau rupt , caz în care procesul de servisare al produsului este unul ușor de realizat , eficient și necostisitor.

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan 

4. BIO BRUTĂRIA – S.C. ALSIFORNO S.R.L:

Obiectivul principal al proiectului firmei este de a produce şi de a comercializa produsele de panificaţie și patiserie proprii, BIO de o calitate superioară, cu o textură naturală a compoziției, favorabilă sănătății organismului, pentru câștigarea și fidelizarea mesei de consumatori.

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan 

5. Kafenescu S.R.L:

Firma S.C Kafenescu S.R.L pune la dispoziție automate vending iubitorilor de cafea și nu numai, deoarece există și posibiliatea clienților de a-și comanda un ceai, ciocolată caldă sau alte variante, după preferințe, precum și gustări, produse de patiserie, cum ar fi croissantantele și plăcintele în diverse sortimente, într-un mediu ambiant și intim, sau “la mână” pentru cei grăbiți.   Am ținut cont de faptul că a crescut simțitor consumul de cafele în ultima perioadă, împreună cu o scădere a timpului petrecut la masă, de aceea am venit cu acest model de cafenea, care poate satisface dorințele oricărui tip de consumator de cafea.

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan 

6. S.C. Atelierul de Creații S.R.L.:

Luând în considerare reglementarea unor legi noi cu privire la interzicerea, în primul rând, a fabricării și apoi a comercializării pungilor de plastic în România și anticipând posibilitatea creșterii cererii pe piață a alternativelor pungilor/sacoșelor, noi: Roșca Andreea și Berki Paula, am decis, ca asociați, să înființăm o afacere de producție și distribuire a sacoșelor hand made din materiale textile sustenabile, necesare transportării unor produse cumpărate, sub numele de ”Atelierul de Creații S.R.L.”, societate cu răspundere limitată.

Vezi intregul plan de afaceri:

Business-plan 

Sprijin pentru ideea ta!

Planul de afaceri va fi jurizat de către 4 profesori ai UTCN și 3 antreprenori cu experiență, care vor fi anunțați înaintea începerii proiectului, pe site-ul acestuia.

Etapele competitiei

Concepi un plan de afaceri şi ȋl ȋncarci pe site

Aduni cât mai multe voturi din partea publicului

Pregăteşti o prezentare a planului tau de afaceri.

Participi la cele doua sesiuni de pitching, jurizare si premiere

Voteaza ideea preferata!

Competitia s-a deschis! – 01.08.2020!

Instagram